De winnaars van 2023

Juryprijs voor Voedselbank Westland

Voedselbank Westland geeft wekelijks gratis voedselpakketten aan mensen in Westland die het nodig hebben. De grote groep trouwe vrijwilligers verzamelt elke week goed voedsel voor hen. De Voedselbank ontvangt ook levensmiddelen van bedrijven en particulieren. Daarmee stellen ze afwisselende pakketten samen en delen deze uit aan 200 gezinnen. Op deze manier gaan zij ook voedselverspilling tegen omdat sommige producten anders weggegooid worden.

Burgemeester Bouke Arends: “Voor gezinnen die na het betalen van hun rekeningen, bijna geen geld overhouden voor eten en drinken is de Voedselbank een uitkomst. Er wordt hard gewerkt door de vrijwilligers om wekelijks een gezond voedselpakket samen te stellen. De Voedselbank ontvangt producten vanuit de landelijke organisatie, maar ook van bedrijven en particulieren uit Westland. Daarnaast zetten de vrijwilligers zich in om koffiepunten te tellen, appels en peren te plukken en te helpen bij de voedselbrigade. Een mooi voorbeeld van hoe we met vrijwillige inzet wekelijks een lichtpuntje kunnen zijn voor Westlanders met een laag inkomen”,

Dierenhulp

Publieksprijs voor Stichting Dierenhulp Westland

Stichting Dierenhulp Westland wint de juryprijs. Met hun vrijwilligers zoeken zij altijd een oplossing voor dieren in nood. Als er hulp nodig is, is er altijd snel iemand ter plaatse om te helpen. Samen zoeken de vrijwilligers  naar vermiste dieren en bij gevonden dieren naar het baasje, via de chip.

Burgemeester Bouke Arends: “De vrijwilligers van Dierenhulp Westland hebben een groot hart voor dieren. Ze doen er alles aan om dieren in nood te helpen. Alle genomineerden doen veel moois voor onze Westlandse samenleving. Maar ik snap dat de vele honden- en kattenbezitters in Westland op hen gestemd hebben.”