De winnaars van 2022

Juryprijs voor Groente en Fruitbrigade

De Groente en Fruitbrigade redt iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze buitenbeentjes en overschotten verspreiden zij dan naar alle voedselbanken in Nederland. Eerst controleert een grote groep vrijwilligers de producten voor zij ervoor zorgen dat het op de juiste plek komt. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks een portie verse (Westlandse) groente en fruit uitdelen aan hun klanten. Het is een mooi en duurzaam initiatief door Westlanders.

Wethouder Sociaal Domein Barend Rombout: “Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ze verrichten belangrijk werk voor Westlandse inwoners. Dat bewonder en waardeer ik. De Groente en Fruitbrigade is een mooi idee, een goed voorbeeld van samenwerken en ook nog eens duurzaam ondernemen. Het is fijn dat mensen met weinig geld toch nog kunnen genieten van groente en fruit.”

Myosotis

Publieksprijs voor Stichting Myosotis Westland

Stichting Myosotis organiseert en begeleidt activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking.

 Burgemeester Bouke Arends: “We willen graag dat iedere inwoner van Westland mee kan doen aan het dagelijks leven. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Het werk van Stichting Myosotis is hartverwarmend. Iedereen werkt hard om inwoners met een beperking een leuke middag of uitje te bieden. Hoewel we vier prachtige genomineerden hadden, snap ik goed waarom zoveel inwoners op Stichting Myosotis Westland hebben gestemd.”