Terug naar home Naar de website van Uitblinker Westland

< Home

De genomineerden

Stichting Myosotis Westland organiseert en begeleidt activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking. De vrijwilligers zetten zich vol passie in en zijn persoonlijk betrokken bij de deelnemers. Samen proberen zij altijd voor iedereen een passende activiteit te vinden. Het is een unieke Westlandse vrijwilligersorganisatie die er met haar vrijwilligers alles aan doet om mensen met een beperking een leuk uitje te bieden.

Stichting De Westlandse Ride zet zich in voor de strijd tegen kanker. Dit jaar vindt de vierde editie plaats. De stichting werkt samen met bedrijven en sponsoren uit de regio om geld op te halen voor lokale doelen die zich hardmaken op het gebied van kankerbestrijding. De Westlandse Ride wordt mogelijk gemaakt door een gedreven team van vrijwilligers. Het is een echt evenement voor en door Westlanders.

De Groente & Fruitbrigade redt iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze buitenbeentjes en overschotten verspreiden zij dan naar alle voedselbanken in Nederland. Eerst controleert een grote groep vrijwilligers de producten voor zij ervoor zorgen dat het op de juiste plek komt. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks een portie verse (Westlandse) groente en fruit uitdelen aan hun klanten. Het is een mooi en duurzaam initiatief door Westlanders.

Schuldhulpmaatje Westland is er om mensen met schulden zo vroeg mogelijk te bereiken en hulp te bieden. De vrijwilligers (Maatjes) helpen inwoners met geldproblemen weer grip te krijgen op zijn/haar geldzaken. In de afgelopen jaren heeft SchuldHulpMaatje al veel Westlanders met geldzorgen kunnen helpen. Ook in de periode dat de schulden afbetaald worden, bieden de Maatjes ondersteuning. Zo leren zij de hulpvragers weer het overzicht te krijgen én houden over hun eigen geldzaken.