De genomineerde organisaties van 2022 

Hieronder staan de genomineerden van WestlandHart 2022. Deze organisaties doen allemaal iets bijzonders voor de Westlandse samenleving. Voedselbank Westland won de juryprijs en Stichting Dierenhulp Westland de publieksprijs.

Kinderboerderij De Waterster 

Kinderboerderij De Waterster is een ontmoetingsplekplek in Wateringen waar kinderen en volwassenen in contact komen met allerlei dieren. De dieren worden verzorgd door twee vaste medewerkers en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. De boerderij biedt ook ruimte voor mensen die moeilijk meekomen in de maatschappij, zoals ex-verslaafden of mensen met een beperking. De boerderij geeft hen een stabiele en structurele werkplek. Er heerst een goede en positieve sfeer, waardoor er altijd voldoende vrijwilligers zijn die hier met veel plezier werken.

Stichting Dierenhulp Westland 

Stichting Dierenhulp Westland heeft een groot hart voor dieren. Met hun vrijwilligers zoeken zij altijd een oplossing voor dieren in nood. Als er hulp nodig is, is er altijd snel iemand ter plaatse om te helpen. Samen zoeken de vrijwilligers  naar vermiste dieren en bij gevonden dieren naar het baasje, via de chip.

Voedselbank
Westland 

Voedselbank Westland geeft wekelijks gratis voedselpakketten aan mensen in Westland die het nodig hebben. De grote groep trouwe vrijwilligers verzamelt elke week goed voedsel voor hen. De Voedselbank ontvangt ook levensmiddelen van bedrijven en particulieren. Daarmee stellen ze afwisselende pakketten samen en delen deze uit aan 200 gezinnen. Op deze manier gaan zij ook voedselverspilling tegen omdat sommige producten anders weggegooid worden.

Kringloopwinkel
De Recycling 

Kringloopwinkel De Recycling zorgt met ruim 70 vrijwilligers voor het hergebruik van goederen. Deze verkopen zij voor een leuke prijs. Mensen met een klein budget komen hierdoor goedkoop aan noodzakelijke spullen voor in huis. De opbrengst gaat helemaal naar goede doelen. De niet-herbruikbare spullen worden goed gesorteerd en gescheiden afgevoerd door de vrijwilligers. Zo dragen zij ook bij aan het verminderen van de afvalberg. Dat is goed voor ons klimaat, nu en in de toekomst.